باقالی پلو با زبان(محلی کرمانشاهی)


یکی دیگر از غذاهای محلی و خوشمزه کرمانشاهی .باقالی پلو با زبان گوساله جوان است . که در این شهر
مصرف فراوان دارد.البته ممکن است این غذا در بسیاری از مناطق کشور عزیزمان تهیه شود ولی فرق اصلی
آن این است که در کرمانشاه با پلو ساده هم طبخ می شود که بعد از آماده شدن زبان آب باقیمانده از آن را
صاف کرده و به جای آبی که روی برنج می ریزیم از آن استفاده کرده که بی نهایت برنج را خوشمزه می کند
اما باید توجه کرد که در این روش کلسترول و چربی زیادی جذب بدن می شود.درست کردن زبان بسیار ساده
می باشد .و دیگر اکثر قصابی ها خودشان زحمت پاک کردن اضافات زبان را می کشند .کافیست زبان را که
به منزل می آورید با یک فرچه یا مسواک تمیز کاملا روی پرزهای آن بکشید و اگر رگ و ریشه اضافی دارد
با کارد تیز بگیرید.می توانید در مرحله اول تکه تکه بار بگذارید و می توانید مثل من همینطور سالم و کار
اصلی را بعد از پخت روی زبان انجام دهید تا یک غذایی با کیفیت عالی د اشته باشید.معمولا در کرمانشاه زبان
بدون سس خورده می شود و با پاشیدن روغن محلی کرمانشاهی روی آن مزه و عطرش را صد برابر میکنند
من خودم از سس خردل استفاده کردم کمی گوشت زبان را خوشمزه تر می کند کافیست یک قاشق سس خردل
را با دو قاشق ماست مخلوط کرده و استفاده کنیم.و اما برویم سر اصل مطلب!!!!!!!
مواد لازم.
زبان گوساله ۱ عدد
پیاز ۴ عدد درشت
سیر ۲ تا ۳ حبه
برگ بو یک عدد
نمک.فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه.
در مورد باقالی پلو قبلا توضیحات لازم را داده ام .پس برویم سر تهیه زبان!
ابتدا زبان پاک شده و شسته شده را داخل ظرف گذاشته و پیازها را همگی پوست کنده نگینی خرد کنید و با
سیر پوست کنده و برگ بو و زردچوبه فراوان داخل ظرف روی زبان بریزید و به مقدار روی آن آب ریخته
و بگذارید تا پخته شود . نکته ای که در مورد زبان باید یادآور شوم پخت زبان وقت فراوان می برد بهترین
روش استفاده از دیگ زودپز یا تند پز می باشد .من از تند پز استفاده کردم که دو بار هر بار یک ساعت زبان
را پخت دادم تا کاملا نرم شد.اما اگر از شعله معمولی اجاق گاز می خواهید استفاده کنید. بین ۷ تا ۸ ساعت وقت
لازم دارد.پس بعد از اینکه زبان شروع به پختن کرد.نیم ساعت به پایان پخت مانده زبان را از ظرف آرام
بیرون آورده داخل یک سینی بزرگ گذاشته و پوست دور تا دور زبان را از آن جدا کرده و دور می ریزیم
سپس آب داخل ظرف زبان را با صافی درون ظرف دیگر صاف می کنیم.دوباره زبان پاک شده را به همراه
نمک.فلفل سیاه و آب صاف شده زبان درون ظرف ریخته و مجدد می گذاریم تا کاملا پخته شود.توجه داشته
باشید تا پایان پخت هیچ وقت نمک به آن اضافه نمیکنیم وگر نه زبان سفت شده و پخته نمی شود.بعد از آماده
شدن درون ظرف مورد نظر بگذارید به اندازه مناسب برش دهید و با سبزیجاتی که دوست دارید تزیین کرده
و سرو کنید امیدوارم از تهیه این غذا هم لذت ببرید.
نوش جان