20120309191.jpg

20120312236.jpg

20120309198.jpg

20120309198.jpg

ماش یکی از حبوبات مقوی و مفید است که وقتی با پلو مخلوط می شود مزه و خواص

آن را چند برابر می کند.

مواد لازم.

برنج ۳ پیمانه

گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم

ماش ۱ پیمانه

نمک.زردچوبه. دارچین .زعفران آبکرده و روغن

پیاز ۱ عدد

طرز تهیه.

ماش را جداگانه بپزید و بگذارید آبش به خوردش برود سپس صاف کنید و کنار بگذارید.

برنج را به صورت صافی آماده کرده و در آخر که می خواهید آن را صاف کنید ماش را

اضافه کنید و بعد صاف کنید.

یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و تفت دهید وقتی سبک و کمی طلایی شد زردچوبه

را با گوشت چرخکرده اضافه و مدام هم بزنید تا گوشت یکدست و گلوله نشود.دارچین

و زعفران آبکرده و نمک اضافه کنید .به مقدار یک فنجان آب روی آن بریزید تا گوشت

پخته شود وقتی آبش کاملا به خوردش رفت زیر شعله را خاموش کنید.ته دیگ را که

برای دم انداختن پلو آماده کرده اید مقداری روغن ریخته و هر چه را دوست دارید برای

ته دیگ استفاده کنید و برنج را که با ماش مخلوط شده بود مقداری را روی ته دیگ

ریخته و مقداری از گوشت را روی آن بپاشید و با نوک یک چنگال مخلوطش کنید هیچ

وقت با کفگیر یا قاشق مخلوط نکنید که موجب خرد شدن برنج شود کمی دارچین

بپاشید و مجددا همین کار را تا پایان برنج ادامه دهید و پلو را دم بیندازید .این پلو ساده

و خوشمزه را می توانید با سالاد شیرازی و ماست و سبزی نوش جان کنید امیدوارم

لذت ببرید.فقط نکته ایی که هست شما می توانید گوشت چرخکرده آماده را جداگانه

در آخر روی پلو بریزید.در زیر با خواص ماش آشنا می شوید.

ماش، یکی از موادغذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند و ماش نیز ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد و در اکثر جوامع منبع عمده تامین پروتئین به ویژه برای گیاه‌خواران است….
ماش ویژگی‌های متفاوتی دارد و یکی از مواد غذایی‌ای‌ است که تقریبا از نظر مواد مغذی متعادل به شمار می‌رود.

ولی وجود برخی از مواد مغذی در آن، ویژگی خاصی را به این ماده ‌غذایی می‌دهد. از جمله اینکه میزان اسیدفولیک آن بسیار بالاست بنابراین خوردن ماش برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌-عروقی بسیار مفید است.

پتاسیم ماش نیز فراوان است؛ پس مصرفش به افرادی که مبتلا به پرفشاری خون هستند، توصیه می‌شود. ماش از نظر منگنز و سلنیوم که خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند نیز غنی است و خوردن آن موجب پیشگیری از بیماری‌های مزمن می‌شود.

از سوی دیگر، این ماده غذایی کاهش‌دهنده قند و چربی خون است و مطالعات انجام شده از سوی انجمن دیابت آمریکا نشان داده که ماش برای درمان اسهال نیز مفید است؛

ضمن اینکه زودهضم هم هست و از آنجا که ماده غذایی متعادلی است، مصرفش به دیابتی‌ها هم توصیه می‌شود. البته بهتر است که این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف ‌شود.

یادتان باشد که استفاده از آن به این شکل خواص ماش را چند برابر می‌کند زیرا فرآیند جوانه زدن باعث می‌شود همه مواد مغذی به‌خصوص آهن در دسترس افزایش یابد پس برای مبتلایان به کم‌خونی بسیار مفید است.

مصرف ماش هیچ‌گونه ممنوعیتی برای هیچ‌کس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئین داری را که پورین گیاهی دارند،‌محدود کنند. البته ترکیبات پورینی در ماش نسبتا کم است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود کاملا حذف کنند؛ بلکه تنها محدودیت به خرج دادن در مصرف آن کفایت می‌کند.

 

                                                                       نوش جان