زرشک پلو با مرغ
زرشک پلو یکی دیگر از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است.که بنا به ذائقه افراد به
مدل های مختلف تهیه و سرو می گردد. بعضی زرشک پلو را با گوشت هم مصرف کرده
ولی بیشترین مصرف آن با مرغ می باشد.درتهیه با مرغ باید به چند نکته توجه کرد که
مرغ بسیار خوشمزه و لذیذ شود و بوی بدی ندهد.
مواد لازم.
برنج به مقدار لازم.
نمک.روغن .زردچوبه . دارچین به مقدار لازم.
تکه های مرغ به مقدار لازم
پیاز یک عدد
رب گوجه
شاخه کرفس. فلفل دلمه ایی. هویج چند تکه کوچک
آب لیمو
زرشک.خلال بادام.زعفران آبکرده به مقدار لازم
طرز تهیه.
من برای این مقدار لازم را نگفتم چون تعداد افراد در خانواده ها متفاوت است و هر خانم
با توجه به نیاز می داند که چه مقدار مواد استفاده کند.بهترین روش برای تهیه برنج این
است که برنج را از چند ساعت قبل با آب و نمک خیس کرده تا موقع پخت کیفیت بهتر
داشته باشد.در این فاصله مرغ را که به قطعات دلخواه برش داده بودید در مقدار کمی
کره یا روغن تفت دهید اگر مرغ را سرخ کنید هیچگاه از هم پاشیده نخواهد شد.سپس
مرغ را از روغن درآورده و در ظرفی جداگانه بگذارید.یک عدد پیاز را نگینی ریز خرد کنید
و به صورت خام روی مرغ بریزید.چند تکه هویج.فلفل دلمه ایی و چند شاخه کرفس را
با مقدار ۱ قاشق مرباخوری زردچوبه به مرغ اضافه و با ۳ تا ۴ پیمانه آب با حرارت وسط
بگذارید تا پخته شود چون مرغ را در ابتدا سرخ کرده اید دیگر کف نخواهد کرد ولی اگر
کف کرد کف روی ان را برداشته و دور بریزید. مقدار مشخص نمک هم به مرغ اضافه و
بگذارید پخته شود. هیچگاه سعی نکنید مرغ را سریع بپزید چون خوش طعم نمی شود
اگر بخواهید می توانید در همین جا رب گوجه مقداری به آب مرغ اضافه کنید ولی بهتر
است سس را جداگانه تهیه کرده و روی مرغ بریزید. بهترین روشی که می توانید برای
مرغ سنگ تمام بگذارید.بعد از اتمام پخت مرغ را آرام طوری که له نشود از آبش خارج
کرده در ظرفی دیگر بگذارید و آب داخل ظرف را بر روی ظرف جدید صاف کنید تا کیفیت
صد چندان داشته باشید .همیشه مرغ را به حدی که له نشود بپزید و از زیاد پختن آن
خودداری کنید. در آخر در یک تابه کوچک مقدار خیلی کمی روغن ریخته وقتی گرم شد
یک قاشق سوپخوری رب گوجه به ان افزوده و کاملا تفت دهید تا خامی آن برطرف شود
این کار را با شعله کم کم انجام دهید که رب گوجه نسوزد وگرنه سس تلخی خواهید
داشت در همین لحظه مقدار کمی نمک افزوده و دارچین را با مقداری آب لیمو اضافه و
به اندازه ۲ قاشق سوپخوری آب به آن اضافه وقتی جوش آمد کاملا مخلوط کرده و بعد
از سرو مرغ روی آن بپاشید این سس بسیار بسیار خوشمزه و معطر است و برای کباب
مرغ هم می توانید استفاده کنید.
و اما طرز تهیه برنج.
بعد از خیس کردن برنج قابلمه ایی مناسب را روی شعله گذاشته و به مقدار مناسب
اب در آن بریزید تا به جوش آید موقع جوش ۱ قاشق سوپخوری سرکه به آن اضافه وبعد
برنج را به آن اضافه کنید ریختن سرکه باعث می شود که دیگر برنج خرد نشود و بعد
از اینکه برنج به حد مورد نظر رسید صاف کرده و دم بیندازید اگر می هواهید برنج شما
خیلی سفید رنگ شود موقعی که برنج را داخل قابلمه می ریزید یک فنجان دوغ به آن
اضافه کنید.از به هم زدن زیاد برنج موقعی که در حال جوشیدن است خودداری کنید
چون موجب شکستن آن می شوید بعد از صاف کردن به مقدار مناسب در قابلمه روغن
ریخته و برای ته دیگ آن از سیب زمینی یا کاهو یا پیاز یا نان استفاده کنید سپس برنج
را روی آن بریزید برای اینکه برنج بهتر دم کشیده شود روی برنج را به آرامی با دسته
قاشق چند سوراخ ایجاد کنید .و درب قابلمه را گذاشته ابتدا کمی شعله گاز را زیاد
کنید و بعد شعله را کم کرده تا برنج دم بیفتد و بخار کند تا موقع بخار کردن کامل برنج
درب قابلمه را باز نکنید بهترین روش برای دانستن اینکه برنج بخار کرده یا نه این است
که دستتان را کمی خیس کرده و آرام به قابلمه بزنید اگر صدای جیز یکمرتبه ایی به
گوشتان رسید برنج بخار کرده در این فاصله مقداری روغن را با آب مخلوط کرده و دور تا
دور قابلمه روی برنج بپاشید و مجددا درب آن را گذاشته و اجازه دهید کاملا دم بیفتد.
بعد از آماده شدن برنج مقدار کمی کره یا روغن داخل تابه ایی ریخته و زرشک را که
قبلا پاک کرده و شسته اید و در سبد ریخته اید تا اب نداشته باشد را به روغن اضافه
و کاملا به هم بزنید مقدار کمی شکر به آن اضافه و سپس مغز پسته را هم بیفزایید
در این فاصله کمی برنج را هم زعفرانی کنید و موقعی که پلو را در دیس مورد نظرتان
ریختید ابتدا از برنج زعفرانی و سپس زرشک و خلال پسته اضافه و تزیین کنید. امیدوار
هستم از این روش طبخ هم لذت ببرید و در کنار اعضای خانواده بهترین لحظات را
داشته باشید.
نوش جان