Motanjun rice(متنجن یا موتنجن برنج رنگی شیرین شده)

یکی دیگر از غذاهای بسیار خوشمزه و بر عکس تمامی غذاهای هندی و پاکستانی غذای بدون ادویه این غذایی
است که می بینید اگر واقعا از طعم و مزه غذاهای کمی شیرین لذت می برید حنما این غذا را تهیه و میل کنید.
قبلا در قسمت ادویه ها برای دوستانم توضیح دادم که متنجن به انواع رنگ گفته می شود و این غذا به غذایی که
در آن از انواع رنگها استفاده می شود گفته شده است.این غذا معمولا در مراسم مذهبی و اعیاد بخصوص تهیه
شده و در بین همسایگان تقسیم می شود اولین باری که یکی از همسایه ها برای ما این غذا را اورد فقط حس
بویاییم کار می کرد و واقعا از عطر و طعم آن حیرت زده بودم که ای بابا پس غذایی هم هست که ادویه در آن
کمتر به کار رفته باشه. جای همگی دوستان خالی کلی طول کشید تا یاد گرفتم ولی واقعا لذت بردیم.
مواد لازم.
برنج ۴ پیمانه
شکر ۳۰۰ گرم
شیر ۱ پیمانه
گلاب مقداری
نارگیل خشک یا تازه نازک خرد شده نصف پیمانه
خلال بادام ۱۰ تا ۱۵ دانه
رنگ خوراکی در چند رنگ
روغن ۲ قاشق سوپخوری
میخک ۷ تا ۸ عدد
هل ۷ تا ۸ دانه سالم
کشمش یا مربا کمی
طرز تهیه.
ابتدا برنج را بشویید و چند ساعت جلوتر با مقدار خیلی کمی نمک خیس کنید که آن نمک خودش طعم به برنج
بدهد چون داخل مواد نمک لازم ندارد.
شکر را در ۵/۱ پیمانه آب ریخته و کاملا هم بزنید تا در آب حل شود.
درون دیگ روغن را ریخته و هل و میخک و نارگیل نازک خرد شده را اضافه به هم بزنید تا عطرشان آزاد
شود. وقتی که بوی آنها بلند شد شکر را که حل شده با شیر اضافه کنید و بگذارید تا بجوش بیاید تا جوش آمد
برنج را اضافه کنید و با حرارت متوسط بگذارید شیر و شکر به خورد برنج برود اگر دیدید برنج خیلی خام
است مقدار کمی شیر اضافه کنید .بقیه مواد به جزء رنگها را اضافه کنید وقتی برتج کاملا آبش را از دست داد
به صورت تپه ای از اطراف جمع کنید و خلال دندان را درون رنگ خوراکی بزنید و در گوشه گوشه برنج
فرو کنید از چند رنگ استفاده کنید زیاد رنگ مصرف نکنید چون موقع دم کشیدن بیشتر می شود.بگذارید مثل
تمامی پلوها برنج پخته شود . سپس شعله را خاموش در ظرف مناسب کشیده و سرو کنید .امیدوارم از خوردن
این پلوی خوش عطر و طعم لذت ببرید.
نوش جان