هنر طباخی

ارائه کننده انواع غذاهای ایرانی و فرنگی .شیرینی.دسر.نوشیدنی

این درخت انبه منزل همسایه ما بود

 

تر شی انبه به طر یقه های مختلفی درست میشه. و واقعا وقتی که درست جا بیفته . خیلی خیلی

خوشمزه و خوش عطر و بو می باشد. در کشورهای عربستان و هند و پاکستان و سایر کشورهای

گرم ترشی انبه را با میوه کال انبه درست می کنند و وقتی که فصل میوه کال آن می آید چون برای

درست کردن این ترشی زیاد هواخواه وجود دارد به فراوان میوه کال آن وجود دارد . البته من در ایران

در شهر خودم کرمانشاه هیچ وقت میوه کال  آن را ندیده بودم و در هند برای اولین بار بود که می دیدم  و برایم

خیلی جالب بود و اوائل فکر می کردم سیب زمینی است و بعد گفتند نه انبه کال است. فصل تهیه این  میوه

از جلوی هر خانه ای که رد می شوی  خانمهایی را می بینی که مشغول تهیه این ترشی البته به قول ما ترشی

و به زبان آنها چاتنی می شوی که بوی عطر ادویه های آن واقعا آب از لب و دهان راه می اندازد.این چاتنی

 یکی از ترشیهای گران قیمتی است که به خارج از کشورهای گرم صادر می شود.بسیار ساده تهیه می شود

اگر ترشی شما خشک شد کافیست  کمی  روغن مایع یا روغن زیتون روی آن بریزید  .این ترشی طی مدت سه تا

چهار هفته جا می افتد.

مواد لازم.

  1. انبه کال ۲ کیلو
  2. سرکه ۱ لیوان
  3. تمر هندی ۲ قاشق سوپخوری
  4. نمک به مقدار لازم
  5. پودر هل و میخک و گرم ماسالا و زیره و فلفل /سیاه دانه/زردچوبه/تخم شنبلیله از هر کدام یک قاشق مرباخوری پر
  6. هویج ۱ عدد به صورت خلال سیب زمینی خرد شده
  7. لیمو ترش قاچ شده و هسته جدا ۳ تا ۴ عدد
  8. روغن مایع یا زیتون به مقدار لازم

طرز تهیه.

انبه را شسته و به اندازه دلخواه برش زده و تخمه وسط آن را درمی آوریم . دیگر لازم نیست آن قسمت

سفت انبه را جدا کرد وقتی ترشی خودش برسد . جدا می شود. سرکه را همراه تمر هندی کاملا

می جوشانیم و بعد ادویه ها را به آن اضافه کرده و انبه را داخل شیشه ای که هوا نکشد ریخته . لابه

لای آن از هویج خرد شده و لیموی نصف شده و هسته گرفته می ریزیم و پس از اینکه مخلوط تمر

هندی خنک شد با روغن مخلوط کرده و روی آن می ریزیم درب ظرف را محکم بسته و در جای خشک

و خنک نگهداری می کنیم این ترشی پس از گذشت سه تا چهار ماه آماده می شود.

یاد آور می شود انبه تازه طبع سرد و انبه رسیده گرمی می باشد به خاطر همین ادویه زیاد به آن

اضافه می کنند.

راستی انبه کال سردی و انبه رسیده گرمی می باشد.به همین خاطر با ادویه فراوان تهیه می شود.

 

                                                                               نوش جان

[ ] [ ] [ نسرین ]

[ ]



مجله اینترنتی دانستنی ها ، عکس عاشقانه جدید ، اس ام اس های عاشقانه